Cremele antirid: cum le alegem si cand le aplicam?

Ridurile reprezinta acele pliuri ale pielii, formate in urma actiunii muschilor faciali. Acestea apar la suprafata pielii precum niste linii fine, care ulterior se transforma in  cute, fiind un proces natural de imbatranire peste care nu putem trece. Pielea devine mult mai subtire, mai deshidratata, acest lucru ducand la pierderea elasticitatii si la scaderea capacitatii de a se proteja si reface, toate aceste urmari fiind rezultatul inaintarii in varsta. Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne ajuta sa intelegem care sunt principalele cauze ale aparitiei ridurilor, dar si cum trebuie sa alegem cremele antirid si cand sa le aplicam.

Cauze de aparitie a ridurilor

Ridurile se impart in doua categorii: cele fine, de suprafata si cele profunde. Acestea pot aparea si datorita  unor cauze ereditare,  dar si urmatorii factori pot influenta procesul de aparitie a ridurilor:

  • Pe masura ce imbatraniti, pielea devine mai putin elastica si mai fragila. Cresterea productiei de uleiuri naturale usuca pielea si o face sa para mai incretita.
  • Grasimea din straturile profunde ale pielii se diminueaza. Acest lucru cauzeaza pielea slaba, linii si fisuri mai pronuntate.
  • Expunerea la lumina ultravioleta (UV). Radiatia ultravioleta, care accelereaza procesul natural de imbatranire, este cauza primara a ridurilor. Expunerea la lumina UV distruge tesutul conjunctiv al pielii – fibrele de colagen si elastina, care se afla in stratul profund al pielii (dermul).
  • Fara tesutul conjunctiv de sustinere, pielea isi pierde forta si flexibilitatea. Pielea incepe apoi sa se intepeneasca si sa se rastoarne prematur.
  • Fumatul poate accelera procesul obisnuit de imbatranire a pielii, contribuind la ridurile. Acest lucru se poate datora modificarilor sursei de sange a pielii.
  • Repetarea expresiilor faciale. Miscari si expresii faciale, cum ar fi sclipirea sau zambirea, duc la linii fine si riduri. De fiecare data cand utilizati un muschi facial, se formeaza un canelat sub suprafata pielii. Si pe masura ce pielea imbatraneste, isi pierde flexibilitatea si nu mai este in stare sa se intoarca in loc. Aceste caneluri devin apoi trasaturi permanente pe fata ta.

Cum functioneaza cremele antirid

Ridurile apar deoarece, pe masura ce imbatranim, incetam treptat sa producem colagen, proteina care mentine pielea ferma. Atat expunerea la soare, cat si fumatul accelereaza pierderea colagenului, astfel ca doua dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru pielea dvs. sunt sa-l pastrati acoperit cu protectie solara si departe de tigari. Dar odata ce a fost facuta daunele, exista vreo cale de ao inversa? Sa aruncam o privire asupra unor ingrediente comestibile de crema anti-imbatranire si sa invatam ceea ce suntem pe toata fata noastra.

  • Antioxidantii, cum ar fi ceaiul verde sau vitamina E, au scopul de a opri deteriorarea soarelui care ameninta productia de colagen, impiedicand astfel formarea de riduri noi.
  • Acidul hialuronic se inmoaie in umiditate, care prabuseste tesutul sub o rida.
  • Acizii hidroxizi servesc drept exfolianti, indepartand pielea veche astfel incat pielea noua si imbunatatita sa straluceasca.
  • Peptidele au venit in atentia industriei cosmetice datorita capacitatii lor de a vindeca ranile prin cresterea productiei de colagen. Acestea merg cu numeroase nume, dar pentapeptidele si peptidele de cupru sunt doua pe care ati putea sa le vad de obicei pe o eticheta anti-imbatranire a cremelor.
  • Retinolul este versiunea exagerata a Retin-A, un compus cu vitamina A. Retin-A este disponibil in mai multi compusi cu rezistenta la prescriptie medicala in plus fata de retinol; aceste retinoide impiedica compusii care descompun colagenul din formare si, cu continuarea utilizarii, retinoizii pot stimula producerea de colagen. Cu toate acestea, compusii cu vitamina A trebuie evitati in timpul sarcinii.

Incearca tratament antirid, de zi si de noapte cu pro-retinol si extract de goji. Cu o textura catifelata, cu rol specific in lupta impotriva imbatranirii, produsul protejeaza aspectul tanar al pielii, imbunatatind textura pielii si prevenind aparitia semnelor trecerii timpului. Combina 3 dintre cele mai cunoscute tehnologii anti-imbatranire: acidul hialuronic, cu o actiune hidratanta, PRO-retinol, anti-imbatranire, si extractul de goji, fructe renumite pentru longevitate.

Cea mai buna crema antirid pentru ochi este tratament lifting pentru zona din jurul ochilor si pentru pleoape cu acid hialuronic si extract din flori de lotus – effetto lifting. Acesta este un produs care are grija de pleoape deoarece frumusetea privirii depinde si de zona din jurul ochilor. Pentru a mentine intinsa pielea acestei zone delicate este important sa utilizezi in fiecare zi un produs cu efect lifting. Pierderea elasticitatii pielii din aceasta zona este cea care favorizeaza aparitia micilor riduri si a imperfectiunilor de pe pleoape.

Laboratoarele BottegaVerde.ro au studiat problema aparitiei ridurilor si au creat pentru tine creme profesionale care profita de ingrediente active de ultima generatie care au scopul de a proteja pielea, de a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si de a atenua ridurile timpurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *