3 trucuri care te ajuta sa pastrezi prospetimea hainelor mai mult timp

Observi ca orice ai face, hainele proaspat spalate nu au un miros placut dupa ce au fost tinute in dulap? Vrei ca hainele sa miroasa frumos si sa nu fie nevoie sa le speli excesiv? Vrei ca mirosul incantator de balsam sa se simta mai mult timp? Poti afla cateva secrete care sa te scape de aceste probleme care iti pot afecta starea de bine.

Cauze ale mirosului neplacut al hainelor

Mirosul neplacut al hainelor poate avea mai multe cauze, iar de multe ori nu este usor sa scapam de acestea. Fie ca materialul din care dulapul nostru este confectionat are un miros puternic, fie ca exista surse exterioare de miros neplacut, hainele isi pot pierde mirosul placut la putin timp dupa ce au fost spalate. Hainele care sunt cel mai mult expuse acestui pericol sunt cele pe care nu le purtam o perioada de timp, cum sunt hainele subtiri pe timpul iernii. Detergentul de rufe nu este suficient pentru a combate aceste neplaceri, insa putem folosi balsam de rufe, odorizant de haine sau odorizant pentru sifonier pentru a asigura mai mult timp o aroma speciala a hainelor.

1. Procesul de spalare a hainelor

Pentru a avea haine cu un miros imbietor, trebuie sa urmam anumiti pasi inca din timpul procesului de spalare a acestora. Uneori mirosul detergentului nu se pastreaza in tesaturi un timp indelungat, iar balsamul de rufe este cea mai simpla varianta pentru a conferi hainelor mirosul preferat. Daca esti adepta unui miros dulce si elegant, poti folosi un balsam de rufe concentrat cu extract de vanilie neagra. Mai mult decat un balsam de rufe, este un adevarat elixir de pura placere. Folosirea acestui balsam este pentru tesaturi un adevarat elixir parfumat, o placere pura care transforma hainele in atingeri moi si fine pentru piele, le face mai usor de calcat si pline de mireasma, difuzand note senzuale de vanilie. Mirosul balsamului de rufe persista, oferind un miros proaspat mai mult timp dupa spalare.

2. Cum depozitam hainele

Este important ca dupa ce hainele sunt spalate si uscate, depozitarea lor sa se faca intr-un mediu care sa nu le altereze mirosul proaspat. Pentru a ne asigura ca de fiecare data cand alegem un nou articol pentru a ne imbraca, mirosul hainelor este la fel de placut, putem apela la un odorizant pentru haine sau la un odorizant de sifonier.

Una dintre cele mai simple metode prin care hainele pot mirosi frumos este plasarea unei surse odorizante in dulapul cu haine, printre acestea. Daca ai ales sa folosesti un balsam cu aroma de vanilie, spre exemplu, poti pune intre haine un odorizant pentru dulap cu aroma de vanilie neagra. De asemenea, daca nu esti fana a mirosurilor dulci sau florale, ci preferi mai degraba ca hainele tale sa miroasa „a curat”, pune in dulap un odorizant de sifonier cu aroma de sapun de marsilia care va conferi atat hainelor, cat si sifonierului o aroma proaspata mult timp.

3. Mirosul hainelor in calatorii

Daca atunci cand suntem acasa mirosul hainelor poate fi controlat mai usor, atunci cand plecam in concediu ne poate fi dificil sa avem grija ca toate lucrurile noastre sa miroasa frumos. Atunci cand impachetezi, pune-ti in bagaj si un odorizant de dulap. Acesta iti va ocupa foarte putin spatiu printre haine, insa efectul avut va fi unul de impact. Daca alegi parfumul cu miros de lavanda, spre exemplu, atunci cand vei deschide bagajul, vei simti mirosul unui intreg camp de levantica proaspat inflorita.

Ai grija de hainele tale si alege produse cu miros care sa persiste mult timp in tesaturi, astfel incat sa nu fie nevoie sa iti speli hainele prea des si in acest mod sa le deteriorezi! Investeste in arome care sa iti imbunatateasca starea si sa te faca sa iti iubesti si mai mult garderoba!

Bottega Verde a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, iar astazi produsele propuse de companie sunt inca imbogatite cu extracte naturale si vin in intampinarea nevoilor cotidiene. Astfel, atat cosmeticele, cat si produsele pentru casa au arome deosebite.  Mai mult, patrimoniul toscan al Bottega Verde dovedeste respect pentru natura, pentru culorile frumoase si pentru parfumurile sale, iar in mijlocul acestora clientul se simte ca la el acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *