5 sfaturi pentru a evita descuamarea pielii

Toata lumea isi doreste o piele frumoasa, fara diverse pete, zone inrosite sau descuamate si un ten de invidiat care straluceste mereu. Exista insa foarte multi factori care ne pot irita pielea si pe care daca-i ignoram ne pot crea disconfort. In mod normal, pielea este protejata la suprafata de un strat hidrolipidic, cunoscut ca si sebum, care previne pierderile de apa si care are rol protector impotriva factorilor externi. Descuamarea pielii apare atunci cand bariera hidrolipidica este alterata si permite patrunderea mai usoara a agentilor potential iritanti – bacterii, raze ultraviolete, unele substante din cosmetice.

Factori favorizanti care duc la aparitia pielii uscate

  Descuamarea pielii si aspectul de piele uscata sau crapata poate sa apara din diferite cauze, atat la barbati, cat si la femei, fie ca este vorba de probleme ale pielii sau de o alimentatie necorespunzatoare. Iata cele mai frecvente cauze:

  • Vremea rece – in sezonul rece, temperatura si umiditatea scazute favorizeaza uscarea pielii. De asemenea, si temperatura crescuta din locuinta duce la scaderea umiditatii.

  •  Substante chimice iritante – produsele de curatenie si sapunul pot contine substante chimice care irita pielea si care duc la uscarea ei.

  •  Apa fierbinte – dusurile cu apa fierbinte pot reduce umiditatea pielii.

  •  Varsta – persoanele care au peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta problema. Pielea uscata reprezinta, de altfel, una dintre cele mai frecvente probleme in randul acestor persoane

  •  Carente de calciu, vitamine si colagen.

  Schimbarea anotimpurilor poate fi o adevarata provocare pentru piele. In lipsa unei ingrijiri adecvate, aceasta tranzitie favorizeaza aparitia senzatiei de piele stransa, uscaciunea si descuamarea pielii, mancarime si, cateodata, accentuarea unor afectiuni dermatologice precum acnee si eczema.
In plus, zilele acestea ne confruntam cu problema uscarii mainilor si pielii, ca urmare a masurilor de prevenire a raspandirii virusului COVID-19, statul in casa mai mult decat de obicei, folosirea unor masti de protectie, spalatul
des al mainilor si folosirea unor dezinfectanti, isi pun amprenta asupra pielii noastre.

  Tocmai de aceea, pentru ca organismul nostru sa functioneze in parametri normali, indiferent de tipul de piele, hidratarea este unul dintre cei mai importanti pasi pentru a preveni uscarea pielii. Crema hidratanta are rolul esential si nu ar trebui sa lipseasca din ritual tau zilnic de ingrijire.

  1. Utilizeaza creme hidratante pentru tipul tau de ten, atat pentru zi cat si pentru noapte. Cremele-gel de la Bottega Verde au o textura speciala, proaspata si usoara ce este absorbita rapid de piele, hidratand-o in profunzime.

2. Pentru ca in aceasta perioada trebuie sa respectam, mai strict ca de obicei, regulile de igiena si sa folosim sapun si geluri dezinfectante, ar trebui sa nu neglijam nici pielea care poate avea mult de suferit
din cauza substantelor din aceste produse. Pentru spalatul mainilor am putea sa folosim sapunuri lichide cu o formula mai soft. Acestea sunt mai mult decat produse de curatare, sunt tratamente de infrumusetare care hidrateaza si imbina perfect texturile placute, cremoase si formulele inovatoare, care ingrijesc aspectul tanar al pielii si impiedica descuamarea pielii.

3. Daca pentru a ne proteja de coronavirus trebuie sa ne spalam mai frecvent pe maini si sa ne dezinfectam cu geluri hidroalcoolice, la fel ar trebui sa folosim mai des si crema de maini. Toate produsele dezinfectante au si un efect agresiv asupra functiei de bariera a pielii, fenomen care apare frecvent acum, in special la nivelul mainilor. Foloseste pentru a impiedica descuamarea pielii o crema de maini blanda, cu ingrediente naturale, curate pentru a regenera si hidrata pielea uscata.

4. Este o perioada deosebita in care trebuie sa avem grija de sanatatea noastra si in care sunt conditii mai dificile pentru a ne putea asigura o alimentatie sanatoasa, de aceea pentru a avea grija de pielea noastra
ar trebui sa o ajutam si de la exterior. Asta inseamna sa ne cream un ritual zilnic prin care sa avem grija de intreg corpul nostru, prin care sa curatam pielea, sa indepartam celulele moarte si sa o hidratam cu ajutorul unor produse naturale, de calitate. Poti sa impiedici descuamarea pielii folosind dupa dus uleiuri hidratante de corp.

5. Citeste cu mai multa atentie, ingredientele produselor cosmetice pe care le folosesti, anumite ingrediente, precum acidul salicilic, pot contribui la deshidratarea pielii. Cauta produse cosmetice cu ingrediente naturale care provin din flori, plante, fructe sau alge marine din diverse zone de pe glob.
Periodic este recomandat sa folosesti o masti cosmetice din ingrediente naturale precum argila.

  Bottega Verde detine game speciale de produse pentru fiecare tip de ten si pentru ingrijirea corpului, astfel incat sa-ti poti pastra frumusetea si sanatatea pielii chiar si atunci cand #StaiAcasa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *