De ce sa folosesti produse cosmetice vegane?

   In ultimul timp lumea este din ce in ce mai atenta la produsele pe care le foloseste, si nu doar la produsele alimentare, ci si la cele pentru ingrijirea pielii, la produsele de machiaj si chiar la cele pentru curatenie. Din ce in ce mai multe persoane aleg sa foloseasca exclusiv produse de ingrijire si farduri din gama de produse cosmetice vegane.

Acestea au in compozitie doar ingrediente naturale si contin ca ingrediente principale, de exemplu, extracte de alge, de mure, de rodie ori sare de mare. Termenul de produse cosmetice vegane se refera la toate produsele cosmetice din domeniul Beauty: machiaj, ingrijire a pielii, lotiuni, parfumuri, produse pentru par, produse pentru unghii, care respecta cerintele morale, etice si standardele referitoare la stilul de viata vegan/vegetarian.

Beneficiile produselor cosmetice vegane

 Daca si tu vrei sa protejezi animalele, sa protejezi mediul si daca vrei sa-ti protejezi sanatatea, alege sa folosesti produse cosmetice vegane.

  • Protejezi animalele – un produs cosmetic vegan este un produs care nu contine ingrediente de origine animala. Un produs vegan este totodata si cruelty-free deoarece contine doar ingrediente vegetale si minerale si nu este testat pe animale. Nu toate produsele cruelty-free sunt si vegane, dar cele vegane sunt cu siguranta si cruelty-free. Toate produsele Bottega Verde sunt cruelty-free și netestate pe animale.

  • Protejezi mediul – produsele cosmetice vegane nu contin multe dintre substantele chimice daunatoare ori produsele secundare de origine animala pe care le gasim de regula in produsele cosmetice obisnuite. Pentru fabricarea multor cosmetice vegane se utilizeaza ingrediente provenind din culturi organice, in care nu se utilizeaza pesticide. Niciun produs Bottega Verde nu conține formaldehide și nici parabeni.

  • Te protejezi pe tine – evitand substantele chimice daunatoare, iti protejezi pielea si corpul de efectele lor nocive. In plus, produsele cosmetice vegane contin mai putine ingrediente decat cele obisnuite si acestea sunt naturale sau organice. Acest lucru le face sa fie mult mai blande cu pielea si mai bine tolerate chiar de pielea sensibila sau cu probleme.

Ingrediente pentru produse cosmetice vegane

 Procesul de obtinere al produselor vegane este mai complicat, are nevoie de mai mult timp, dar inseamna si controlul asupra a tot ce contin aceste produse. Produsele cosmetice vegane sunt cosmetice 100% naturale, care contin ingrediente care nu sunt provenite de la animale si nici derivate de la acestea. Ingredientele principale se bazeaza pe diverse uleiuri si extracte provenite din plante.

 Nu toate produsele de ingrijire vegane sunt neaparat bune, cel mai bine este sa citesti eticheta, unde ar trebui sa gasesti denumiri de plante ca ingrediente. Unele exemple de ingrediente pe care produsele cosmetice vegane NU ar trebui sa le contina sunt laptele de origine animala, mierea, ceara de albine, lanolina, grasimile animale.

Produse cosmetice vegane

  Produsele de vegan makeup de la Bottega Verde, sunt produse vegane din materii prime de origine naturala, care respecta natura si frumusetea. Atunci cand vine vorba de tenul nostru, devenim foarte pretentioase si ne dorim produse cosmetice 100% naturale. Pe langa efectele pe care le ofera, ar trebui sa ne orientam catre un produs natural care sa fie bland cu tenul nostru.

  Fondul de ten spuma cu efect mat, cu ulei de hibiscus, natural 100%, este un produs minunat de make-up care respecta pielea. Cu o textura spumoasa, fondul de ten ilumineaza tenul si acopera imperfectiunile imediat dupa aplicare. Este vegan si contine ingrediente naturale (ulei de Hibiscus, extract de lamaie si Aloe), nu incarca tenul si contribuie la hidratarea si revigorarea tenului.

 Produsele cosmetice din gama vegan make-up, de la Bottega Verde, contin nu doar ingrediente naturale, eficiente si puternic concentrate, in plus, au fost testate dermatologic si nu cauzeaza reactii alergice. Cu aceste produse reduci amprenta ta ecologica, protejezi animalele si planeta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *